Hof filmproducties

Bezielende gesprekken

"Bij het vinden van fondsen voor de televisieserie Sporen uit het Oostenáis onder meer gebruik gemaakt van een prachtige brochure, maar vooral van bezielende gesprekken over de noodzaak van onderlinge samenwerking. Uiteindelijk hebben vijf Nederlandse omroepen, een tiental buitenlandse omroepen enázeven Nederlandse subsidiepartners samengewerkt, een unieke combinatie."

Houd betrokkenen op de hoogte

"Tijdens de opnames is regelmatig contact geweest met de betrokken partners. Dat heeft twee doelen. Ten eerste blijf je bij over zorgen en wensen. Aan de andere kant maak je duidelijk, dat alles onder controle is en dat het project vooral een kwestie is van samenwerking."

Kern van de boodschap: kort en krachtig

"Als je niet in drie zinnen je project voelbaar en inzichtelijk kunt maken, klopt er iets niet."

Zie de afsluiting ook als start

"Ieder project dat eindigt is net als bij een boer een kwestie van de oogst binnenhalen. Na iedere oogst denkt de boer ook aan een oogstdankfeest en een deel van de opbrengst wordt ook weer gebruikt als zaaigoed. Dat geldt ook bij het maken van films. Je moet zorgen, dat er gevierd wordt dat de film(s) af zijn en dat er aandacht voor is. Dat betekent een festiviteit rondom de presentatie en natuurlijk een viering van samenwerking. Daar hoort een drankje en een hapje. Tegelijkertijd wordt vooruitgekeken en de kiem gelegd voor een nieuw project. Dat kan door investeringen, maar tegelijkertijd door het enthousiasmeren bij de viering van het voltooide project. Een goede presentatie is dus niet alleen het dankbare eindpunt van een mooi project, maar ook het begin van een volgend project."

Toegepaste voorlichtingsmiddelen

  • Brochure
  • Free-publicity: bijvoorbeeld artikelen in Volkskrant, Parool, Telegraaf, AD. Andere media die er aandacht aan hebben besteed: Trouw, Varavisie, GPD-pers, Goedemorgen Nederland TV, Ontbijtradio VARA, Pleinpubliek Radio NCRV, Broadcastmagazine, Spreekbuis, Bos-wijzer, AVRO-bode, VPRO-Gids, NCRV-Gids, Mikrogids, KRO-gids.
  • Aandacht op websites van omroepen.
  • Presentatie pers (uitnodiging)
  • DVD (wmv bestand, klik met linker muistoets om af te spelen, rechtermuistoets om op te slaan, media player nodig) met een compilatie.

Sporen uit het Oosten

Bron: website NCRV

Sporen uit het Oosten is een dertiendelige televisieserie van Rob Hof over ontmoetingen met treinreizigers tijdens een lange reis van Hanoi naar Istanboel. Hof reist per trein door een deel van de wereld waar de vijf wereldgodsdiensten, hindoe´sme, islam, boeddhisme, jodendom en christendom hun oorsprong vinden. De serie schetst een beeld van het dagelijkse leven van mensen in landen waar veranderingen zich in hoog tempo voltrekken. Tussen modernisering en traditie zoeken zij hun weg. Sporen uit het Oosten is een co-productie van vijf Nederlandse omroepen en de Duitse omroep ARD.á

Reacties van kijkers via e-mail

"Dank je wel voor deze indrukwekkende serie. Tot nu toe heeft elke aflevering mij diep geraakt en mij overtuigd van de gelijkheid van mensen over de hele wereld."Lees meer reacties.